Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

10 συμβουλές για να νικήσετε την γήρανση και να δείχνετε πιο νέοι!


Στην εποχή στην οποία ζούμε η εξωτερική εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και για τα δύο φύλα σε σχέση με κάποιες δεκαετίες πιο πριν. Όλοι μας θέλουμε να δείχνουμε νεότεροι και να αρέσουμε, τόσο στον εαυτό μας όσο και στους γύρω μας, είτε γιατί αυτό είναι σημαντικό στις διαπροσωπικές είτε στις επαγγελματικές σχέσεις.

Όμως η γήρανση είναι αμείλικτη. Κάποια στιγμή εμφανίζεται σε όλους μας, συνήθως με κάποια σημάδια στην αρχή(ρυτίδες) τα οποία τραβούν την προσοχή μας και σε πολλούς σπέρνουν τον πανικό. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε τις 10 παρακάτω αντιγηραντικές συμβουλές οι οποίες θα μας βοηθήσουν με καθημερινούς φυσικούς τρόπους να καθυστερήσουμε την γήρανση και να δείχνουμε πιο νέοι. Τι χρειάζεται να κάνουμε λοιπόν??



1.       Να διατηρούμε ένα φυσιολογικό βάρος.
Δεν χρειάζεται να είμαστε ούτε πολύ αδύνατοι, αλλά ούτε και παχύσαρκοι. Το λίγο βάρος στερεί από τον οργανισμό τις ορμόνες, ενώ στους παχύσαρκους τα λιποκύτταρα είναι άρρωστα κύτταρα, δηλαδή εκκρίνουν άρρωστες ουσίες και  κάνουν φλεγμονές στο σώμα. Σωστό είναι να διατηρούμε ένα υγιές βάρος και πολύ βασικό είναι το ποσοστό λίπους στον οργανισμό. Στις γυναίκες είναι 20 – 23% και στους άντρες περίπου 17%.

2.       Να κοιμόμαστε καλά.
Ο ύπνος είναι το βασικότερο πράγμα. Και κυρίως ο βραδινός ύπνος από τις 11μ.μ – 4π.μ. Γιατί αυτές τις ώρες εκκρίνεται η αυξητική ορμόνη, η οποία καίει το λίπος, αλλά και αναπλάθει όλα τα κύτταρά μας. Είναι πολύ σημαντικό μέσα στην καθημερινότητά μας να βρίσκουμε χρόνο έστω και για μικρά διαλείμματα ύπνου. Δεν νοιώθετε άλλωστε πιο ξεκούραστοι μετά από έναν 8άωρο ύπνο? Το ίδιο νοιώθουν και τα κύτταρα σας.

3.       Να ασκούμαστε.
Δεν θέλει ούτε πολύ - εξουθενωτική άσκηση, ούτε καθόλου. 4 με 5 φορές την εβδομάδα περπάτημα από 40 λεπτά είναι το ιδανικό. Το περπάτημα είναι πολύ ωφέλιμο, γιατί δεν επιβαρύνουμε τον σκελετό μας όπως με το τρέξιμο και αποφεύγουμε τους τραυματισμούς. Το ιδανικότερο είναι να περπατάμε με γρήγορο ρυθμό και όχι σαν να κάνουμε βόλτα.

4.       Όχι  Άγχος
Η αντιγήρανση στοχεύει στο ότι τίποτα δεν πρέπει να μας προκαλεί άγχος. Το άγχος προκαλεί την αύξηση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί σωστά και να επιφέρει στα κύτταρα την πρόωρη γήρανση τους.  Είναι καλό να βρούμε πηγές οι οποίες να μας ηρεμούν, μας κάνουν να περνάμε ευχάριστα και να απομακρύνουμε τους αρνητικούς ανθρώπους από γύρω μας.

5.       Σωστή Αναπνοή.
Η σωστή αναπνοή είναι αυτή που διδάσκονται οι επαγγελματίες τραγουδιστές. Με το διάφραγμα, εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα. Στην αντιγήρανση, 10 λεπτά την ημέρα αν μπορείς να το κάνεις αυτό, βελτιστοποιείς όλα τα συστήματά σου.

6.       Έκθεση στον ήλιο.
Η καθημερινή έκθεση στον ήλιο για 15 λεπτά χωρίς αντηλιακό βοηθάει ώστε να παραχθεί η Βιταμίνη D. Πρόκειται για την περίφημη βιταμίνη – ορμόνη της αντιγήρανσης. Θεωρείται κατάλληλη ως αντικαταθλιπτικό, βοηθάει στην οστεοπόρωση, στην πρόληψη του διαβήτη, της παχυσαρκίας αλλά και στην ψωρίαση. Επίσης, η Βιταμίνη D  βοηθάει ώστε να απορροφηθεί το ασβέστιο από τον οργανισμό.

7.       Να πίνουμε πολύ νερό.
Καλό είναι να καταναλώνονται τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα. Και να πίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι όλα μαζί.

8.       Πείτε ναι στα ανεπεξέργαστα τρόφιμα
Ξηροί καρποί ωμοί, λαχανικά, φρούτα με τη φλούδα τους. Στις ετικέτες των τροφίμων όταν υπάρχουν πολλά συστατικά που δεν τα γνωρίζουμε καλό είναι να τα αποφεύγουμε. Είναι εύκολες λύσεις που και βάρος προσθέτουν και φθείρουν τον οργανισμό, γιατί έχουν πολύ κακά συντηρητικά.

9.       Αντιοξειδωτική Διατροφή
Σαλάτες με χρώματα ουράνιου τόξου, δηλαδή πολύχρωμες σαλάτες. Το σπανάκι είναι πολύ ωφέλιμο, τα καρότα γιατί έχουν βιταμίνη Α, όχι πολύ κρέας, αλλά πολύ παχύ ψάρι (π.χ. σολομός, σαρδέλα) που είναι πλούσια σε ωμέγα 3. Επίσης, τα μυρωδικά (άνηθο, ρίγανη, μαϊντανός, σκόρδο, κρεμμύδι), το μπρόκολο, το κουνουπίδι και η ντομάτα μαγειρεμένη σε μορφή σάλτσας. Όλα αυτά βοηθάνε στην υγεία, προλαμβάνουν το διαβήτη, βοηθάνε στις αρθρίτιδες και πρέπει να τα βάζουμε καθημερινά στη διατροφή μας. Αντικαταστήστε τους πολλούς καφέδες με πράσινο τσάι κίστου, το οποίο είναι 3 φορές πιο υγιεινό από οποιοδήποτε άλλο πράσινο τσάι με την υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες που περιέχει και 20 φορές πιο αντιοξειδωτικό από τον χυμό των λεμονιών.

10.   Φυσικά Συμπληρώματα Διατροφής
Λόγω του γρήγορου ρυθμού της ζωής μας, είναι φυσιολογικό να είναι πολύ δύσκολο καθημερινά να παίρνουμε τις σωστές μερίδες τροφής την κατάλληλη ώρα. Έτσι υπάρχουν μέρες που ο οργανισμός μας τρέφεται μόνο με τροφές fast food οι οποίες δεν περιέχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που είναι κατάλληλα για την υγεία των κυττάρων. Καθημερινά για να είμαστε υγιείς πρέπει να τροφοδοτούμε τον οργανισμό μας με βιταμίνες A, C , B, D και διάφορα αλκαλικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία για την εσωτερική μας ισορροπία. Αναγκαίο καλό από την στιγμή που δεν βρίσκουμε στις τροφές τα παραπάνω, είναι να χρησιμοποιούμε που και που κάποια αναγνωρισμένα και πιστοποιημένα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που θα μας καλύπτουν στις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας. Ίσως από κάποιους να θεωρούνται περιττά, αλλά όπως αναφέρω και πιο πάνω, είναι αναγκαίο καλό στην εποχή που ζούμε να προλαμβάνουμε την υγεία μας πριν αρρωστήσουμε και αυτό γίνεται μόνο με το να δίνουμε στον οργανισμό τα απαραίτητα καύσιμα για να μην μας «αφήσει».


H δική μας δοκιμασμένη πρόταση πάνω σε αυτά είναι:

Για την καταπολέμηση των βλαβερών συνεπειών του Άγχους: http://secretforhealth.blogspot.gr/2013/05/mind-master.html#more

Για την καθημερινή προστασία του οργανισμού:http://secretforhealth.blogspot.gr/2013/04/gel.html#more

Για Δυνατό Ανοσοποιητικό Σύστημα:http://secretforhealth.blogspot.gr/2013/01/1.html#more

Για την Υγεία του εντέρου:http://secretforhealth.blogspot.gr/2013/04/probiotic12.html#more

Για την 100% κάλυψη της ημερήσιας δόσης του οργανισμού σε βιταμίνες: http://secretforhealth.blogspot.gr/2013/01/vita-aktiv-10.html#more


Όσοι δεν γνωρίζεται κάποια από αυτά τα σκευάσματα ή δεν είστε σίγουροι με ποιόν τρόπο βοηθούν και ενδιαφέρεστε να μάθετε σχετικά θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στέλνοντας κάποιο σχόλιο ακριβώς από κάτω στο τέλος της ανάρτησης, είτε στέλνοντας email στο: fairbusinessplan@gmail.com


Επίσης αν σας άρεσε η ανάρτηση, παρακαλώ προωθήστε την χρησιμοποιώντας τα κουμπάκια πιο κάτω.. καλή σου μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου