Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο αλλεργιών στα παιδιά

Η βιταμίνη D μειώνει τον κίνδυνο αλλεργιών στα παιδιά

Διατροφή πλούσια σε βιταμίνη D προγεννητικά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργιών στα παιδιά. Τα παιδιά που γεννήθηκαν από γυναίκες που κατανάλωναν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν μειωμένο κίνδυνο αλλεργικής ρινίτιδας. Μελέτη έχει αναφέρει ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης D δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.  Η μελέτη αυτή περιελάμβανε περισσότερες από 1.200 μητέρες και τα παιδιά τους. Τα παιδιά αυτά παρακολουθήθηκαν έως 7 ετών περίπου. 
Μια δίαιτα με υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης , μπορεί να μειώσει μέχρι και 20% τον κίνδυνο για αλλεργική ρινίτιδα σε παιδιά σχολικής ηλικίας.   Σύμφωνα με το δρ. Supinda Bunyavanich Καθηγητή του Mount Sinai της Ιατρικής σχολής της Νέας Υόρκης  , η μελέτη αυτή μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να εξεταστεί η πηγή θρεπτικών συστατικών στη διατροφή της μητέρας. Καθώς οι μέλλουσες μητέρες έχουν ερωτήσεις σχετικά με το τι πρέπει να τρώνε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η μελέτη αυτή μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές συμβουλές και συστάσεις που δίνονται στις μέλλουσες μαμάδες, έτσι ώστε να περιλαμβάνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D.  

Τα ψάρια , τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα μανιτάρια και τα δημητριακά περιέχουν βιταμίνη D, η οποία θεωρείται πως ωφελεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι ερευνητές αναφέρουν για τον εν δυνάμει ρόλο της στο άσθμα και στην αλλεργία.   Ωστόσο , αν και η μελέτη διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ της ποσότητας της βιταμίνης D στη διατροφή των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του κινδύνου για αλλεργική ρινίτιδα στα παιδιά τους,  δεν έχει αποδειχθεί σχέση αίτιου και αποτελέσματος.  
Νίκος Βουδούρης, Παιδίατρος  
Πηγή: boro.gr

Σχόλιο Healthtips: Ένα πολύ καλό βοήθημα - συμπλήρωμα διατροφής αποτελεί το Vitaaktiv.. Το Vita Aktiv αποτελεί ένα "ενεργειακό πακέτο" φυτικής προέλευσης που αποτελείται από 21 συμπυκνωμένα φρούτα και λαχανικά και από 10 διαφορετικές βιταμίνες: D3, Ε, Β1, Β2, Β6, Β12, Νιασίνη, Φολικό Οξύ, Παντοθενικό Οξύ και Βιοτίνη. Δεν περιέχει συντηρητικά, και είναι ένας συμπυκνωμένος χυμός με σύνθεση από φρούτα και λαχανικά. Σκοπός του συμπληρώματος είναι να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να τονώσει την διάθεση και να προσφέρει ενέργεια και ευεξία. Κατάλληλο και για μικρά παιδιά!!


Τώρα και σε βελτιωμένη σύνθεση με διπλάσια βιταμίνη D, και για τον μήνα Φεβρουάριο με έκπτωση 27% στην δυάδα



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου