Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις αρθρώσεις και τους μυς!!



Τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις αρθρώσεις και τους μυς!


Οι αρθρώσεις και οι μύες αρθρώνουν και κινούν το σώμα και η δύναμη, η ακεραιότητα και γενικά η καλή φυσική τους κατάσταση είναι ζωτικής σημασίας για την καλή σωματική κινητικότητα και την ευλυγισία.

Σε φυσικό στρες και βλάβες στους χόνδρους των αρθρώσεων η κινητικότητα, η ευελιξία και η ευλυγισία ενός ατόμου βλάπτονται και επέρχεται φλεγμονή και πόνο σε ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα.

Ποια είναι τα καλύτερα συμπληρώματα διατροφής για τις αρθρώσεις και τους μυς?



Η θειϊκή γλυκοζαμίνη

Είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας. Βελτιώνει την κινητικότητα και την δύναμη των αρθρώσεων, αλλά και μειώνει την δυσκαμψία και τον πόνο από οστεοαρθρίτιδα. Η χονδροϊτίνη μπορεί να συντεθεί από την γλυκοζαμίνη στο σώμα. Προέρχεται από οστρακοειδή.



Η DL- φαινυλαλανίνη και το tumeric ή κουρκουμίνη με εκχύλισμα μαύρου πιπεριού

Προσφέρουν ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνουν τον πόνο. Επίσης, έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν την διάθεση. Η DL- φαινυλαλανίνη ελέγχει τις ενδορφίνες που μειώνουν την αίσθηση του πόνου. Η κουρκουμίνη έχει αντιφλεγμονώδεις δράσεις και η πιπερίνη αυξάνει τη δράση της κουρκουμίνης.

Τα απαραίτητα αμινοξέα

Δεν παράγονται από τον οργανισμό και είναι απαραίτητα για τις βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού, υποστηρίζουν την γενική υγεία, την ανάπτυξη και την καλή φυσική κατάσταση. Συστήνονται για αθλητές και body builders που βασίζονται στις πρωτεΐνες για ενέργεια, αλλά και σε όσους γυμνάζονται τακτικά, σε ηλικιωμένους, σε άτομα που αναρρώνουν από ασθένεια ή χειρουργείο, σε αυστηρά χορτοφάγους και σε άτομα που καταναλώνουν πολλές πρωτεΐνες. Προέρχονται από τον ορό γάλακτος και χρησιμοποιούνται για την υγεία των αρθρώσεων και των μυών.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα EPA και DHA από ιχθυέλαιο θαλάσσιων ψαριών υποστηρίζουν την υγεία των αρτηριών, τη διατήρηση της χοληστερόλης σε καλά επίπεδα και τη γενική υγεία της καρδιάς, αλλά ενισχύουν την αύξηση και την ανάπτυξη του βρέφους και τη λειτουργία των ματιών και του εγκεφάλου, μετριάζουν το οίδημα, τη δυσκαμψία και τον πόνο των αρθρώσεων στη ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Το ασβέστιο, το μαγνήσιο και η βιταμίνη D

Διατηρούν υγιή τα οστά και τα δόντια, βελτιώνουν την λειτουργία των νεύρων και των μυών, απαλύνουν τις μυϊκές κράμπες, τις συσπάσεις και τα τραβήγματα. Επίσης, συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νυχιών και των μαλλιών. Η ισορροπημένη αναλογία ασβεστίου και μαγνησίου 1:1 διατηρεί τη φυσική ισορροπία στον οργανισμό. Η συνεργιστική βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για την απορρόφηση ασβεστίου. Το συνεργιστικό μαγνήσιο μετριάζει την προεμμηνοροϊκή ένταση και κατάθλιψη, ρυθμίζει τη σύσπαση μυών και απαλύνει τις μυϊκές κράμπες, τις συσπάσεις και τα τραβήγματα. Η έλλειψη μαγνησίου σχετίζεται και με τους έντονους πονοκεφάλους. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για την υγεία και την λειτουργία των μυών. Τέλος, το συνεργιστικό μαγνήσιο ενισχύει το ανοσοποιητικό, είναι λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό, προστατεύει τα κύτταρα και τα όργανα από οξειδωτικές βλάβες που προκαλούνται από τις τοξίνες και το περιβάλλον, παρέχει αντιοξειδωτική προστασία στα μάτια, αλλά και μετριάζει τα συμπτώματα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και είναι κυρίαρχο συστατικό του αντιοξειδωτικού ενζύμου υπεροξειδάση της γλουταθειόνης.

Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά
Ειδικός Παθολόγος-Ογκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου