Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Pro Βalance: Τα βασικά μέταλλα για τον οργανισμό σας!



Pro-Βalance: Βασικά μέταλλα για τον οργανισμό σας


Το Pro-Βalance είναι ένα διατροφικό συμπλήρωμα πλούσιο σε μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία. Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία είναι συστατικά που βρίσκονται ελεύθερα στη φύση και είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία και την καλή υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Ο ρόλος τους είναι πολλαπλός:

  • Αποτελούν δομικά στοιχεία των οστών και των δοντιών,
  • Έχουν λειτουργικό ρόλο στο μυϊκό και νευρικό σύστημα,
  • Διαδραματίζουν ρυθμιστικό ρόλο στον κυτταρικό μεταβολισμό και
  • Αποτελούν τμήμα των ενζύμων και των ορμονών, που τροποποιούν και ρυθμίζουν την κυτταρική δραστηριότητα.

Τι περιέχει το Pro-Βalance:





Πώς βοηθάει το Pro-Βalance:


Τα μέταλλα μπορούμε να τα διακρίνουμε σε δύο βασικές κατηγορίες: σε ανόργανα στοιχεία που είναι και τα πλέον απαραίτητα και βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες στον ανθρώπινο οργανισμό, και τα λιγότερο απαραίτητα που τα ονομάζουμε ιχνοστοιχεία και βρίσκονται σε πολύ μικρές ποσότητες στον οργανισμό μας.

Εκτός από τα χρήσιμα στον οργανισμό μας μέταλλα υπάρχουν και τα βαριά μέταλλα ή τοξικά που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία μας για αυτό πρέπει να αποφεύγονται.Τοξικά μέταλλα είναι ο υδράργυρος, το κάδμιο, το αρσενικό, το αλουμίνιο και ο μόλυβδος.

Η σωστή λήψη μετάλλων μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων διατροφής, έχει ως κύρια αποτελέσματα:

  • Την ρύθμιση του οργανικού ισοζυγίου σε νερό,
  • Την ομαλότερη διακίνηση των θρεπτικών συστατικών,
  • Τη σχετική διατήρηση της φυσιολογικής οξύτητας του αίματος, και
  • Την καλύτερη λειτουργία των εξωκρινών και των ενδοκρινών αδένων του ανθρώπινου οργανισμού.

Η πιο σημαντική από τις ισορροπίες που καλείται να διατηρήσει το ανθρώπινο σώμα για να υπάρχει υγεία είναι η ΟΞΕΟΒΑΣΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ. Το σώμα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσει την ελαφρώς αλκαλική φύση του αίματος. Η καθημερινότητα όμως συνήθως οδηγεί πολύ εύκολα στην όξυνση των ιστών του σώματος.

Ο μεταβολισμός, η υπερκατανάλωση ζωικών τροφών, οι χημικές ουσίες, τα φάρμακα, το στρες κ.α., προάγουν την παραγωγή οξέων. Έργο των ρυθμιστικών μηχανισμών του σώματος (όπως της αναπνοής, της κυκλοφορίας του αίματος, της πέψης, της παραγωγής ορμονών κ.α.) είναι η διατήρηση της ευαίσθητης εσωτερικής οξεοβασικής ισορροπίας, απαραίτητης προϋπόθεσης για την υγεία.

Το σώμα δεν μπορεί να ανεχθεί παρατεταμένη υπερίσχυση οξέων. Αν το ph των ιστών παρεκκλίνει υπερβολικά προς την όξινη πλευρά, τότε ελαττώνονται τα επίπεδα οξυγόνου και μεταβολισμός των κυττάρων σταματά. Με άλλα λόγια τα κύτταρα μπορεί να οδηγηθούν σε «θάνατο».

Στην υπεροξύτητα των υγρών και των ιστών του σώματος οφείλεται η «ασθένεια», με αποτέλεσμα να δημιουργούνται:

  • Μυοσκελετικά προβλήματα (αυχενικό σύνδρομο, μυαλγίες, κράμπες, δυσκαμψία κ.α.).
  • Ρευματικές παθήσεις (εκφυλιστικές και φλεγμονώδεις αρθροπάθειες).
  • Εντερικά προβλήματα (αέρια, μετεωρισμός, δυσπεψία κ.α.).
  • Νευρικές διαταραχές (αϋπνία, ευερεθιστότητα κ.α.).
  • Δερματικά προβλήματα (κνησμός κ.α.).

     
Για να αποτραπεί μία τέτοια εξέλιξη, το σώμα αρχίζει να αποσπά αλκαλικά μέταλλα από τους ιστούς. Υπάρχει μια ομάδα μετάλλων η οποία εξουδετερώνει τα ισχυρά οξέα, στην οποία ανήκουν το Νάτριο, το Κάλιο, το Μαγνήσιο κ.α. Όταν τα μέταλλα αυτά αντιδράσουν με τα οξέα, παράγονται ουσίες πολύ λιγότερο βλαβερές, τις οποίες ακολούθως ο οργανισμός αποβάλλει.

Ο υγιής οργανισμός διατηρεί ένα απόθεμα από τα αλκαλικά αυτά μέταλλα για να τα χρησιμοποιήσει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αν όμως οι ποσότητες που προσλαμβάνει από τις τροφές ή οι ποσότητες του αποθέματος δεν επαρκούν, τότε τις αναπληρώνει από άλλα σημεία, όπως το ασβέστιο από τα οστά, το μαγνήσιο από τους μύες κ.ο.κ.

Βέβαια αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λειτουργία των εν λόγω ιστών. Τα μέταλλα αντιπροσωπεύουν το 4-5% του σωματικού βάρους ή 2,8kg και 3,5kg σε ενήλικη γυναίκα και άντρα αντίστοιχα. Περίπου το 50% αυτού του βάρους αντιστοιχεί στο ασβέστιο και άλλο ένα 25% στο φωσφόρο με τη μορφή φωσφορικών.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του ασβεστίου και το 70% των φωσφορικών βρίσκονται στα οστά και τα δόντια. Τα άλλα πέντε απαραίτητα μέταλλα δηλαδή το μαγνήσιο, το νάτριο, το κάλιο, το χλώριο και το θείο και τα 11 ιχνοστοιχεία, δηλαδή ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το ιώδιο, το σελήνιο, το μαγγάνιο, το φθόριο, το μολυβδαίνιο, ο χαλκός, το χρώμιο, το κοβάλτιο και το βόριο αντιπροσωπεύουν το υπόλοιπο 25%.

Έτσι είναι απαραίτητη η λήψη αλκαλικών αλάτων και φυτικών ουσιών που συμβάλλουν στη διατήρηση οξεοβασικής ισορροπίας. Τέτοια είναι το ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, σελήνιο, μαγγάνιο κ.α. Οι φυτικές ουσίες, όπως η σκόνη από σπαράγγια, φυτικά ένζυμα κ.α., εξισορροπούν τη λειτουργία των κυτταρικών αντλιών καλίου/νατρίου, ασβεστίου με αποτέλεσμα τη δημιουργία ισορροπίας του ph σε κυτταρικό επίπεδο.

Είναι σίγουρο ότι με ένα πλήρες και ισορροπημένο διαιτολόγιο καλύπτονται οι ανάγκες του οργανισμού στα ανόργανα αυτά στοιχεία δηλαδή τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία. Συγκεκριμένα φαίνεται ότι οι ζωικές τροφές είναι καλύτερες πηγές από τις φυτικές και κυρίως τα θαλασσινά.

Όμως μέρος της ποσότητας των στοιχείων αυτών που περιέχονται στις τροφές χάνεται κατά την επεξεργασία. Μείωση της απορρόφησης μπορεί να συμβεί και από το λάθος συνδυασμό των τροφών.
Δηλαδή αν κάποιος καταναλώσει τρόφιμο πλούσιο σε ασβέστιο, αλλά το συνδυάσει με άλλο τρόφιμο που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, τότε μειώνει την απορρόφηση του και δε θα λάβει τη μέγιστη δυνατή ποσότητα.

Επίσης, ο οργανισμός απορροφά σε διαφορετικό βαθμό ανάλογα με το είδος του στοιχείου και την κατάσταση υγείας του ατόμου. Γενικά υπάρχουν στοιχεία που απορροφούνται πιο εύκολα από τον οργανισμό, δηλαδή έχουν μεγάλη βιοδιαθεσιμότητα, όπως το νάτριο και το κάλιο και κάποια που έχουν χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, όπως ο σίδηρος.Εκτός από τους παραπάνω παράγοντες η ισορροπία των στοιχείων αυτών στο σώμα μπορεί να διαταραχθεί από διάφορες αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει κάθε μέρα το σώμα.

Τα στοιχεία αυτά έχουν τις παρακάτω δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό:

  • Αποτελούν συστατικά των οστών και των δοντιών, κυρίως το ασβέστιο και το μαγνήσιο.
  • Βοηθούν στην καλή λειτουργία των οργάνων.
  • Συμμετέχουν σε μεταβολικές διεργασίες, όπως η πήξη του αίματος, η εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών και η δράση της ινσουλίνης.
  • Βοηθούν στην απορρόφηση βιταμινών και ανόργανων στοιχείων.
  • Είναι αναγκαία στοιχεία για όσους γυμνάζονται, γιατί ειδικά αυτή η κατηγορία ανθρώπων τα χάνει με τον ιδρώτα λόγω της άσκησης και πολύ δύσκολα μπορεί να τα αναπληρώσει.


Από τα παραπάνω φαίνεται πόσο σημαντική είναι η επαρκής πρόσληψη αυτών των συστατικών αφού παίρνουν μέρος σε πλήθος λειτουργιών στο ανθρώπινο σώμα και συμμετέχουν ως συμπαράγοντες σε σημαντικές αντιδράσεις που συμβαίνουν φυσιολογικά σε αυτό.

Το Probalance εφοδιάζει τον οργανισμό σε βασικά μεταλλικά άλατα και δεν περιέχει λακτόζη. Για αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητη η χρήση του σκευάσματος Probalance  το οποίο περιέχει τις απαραίτητες ποσότητες από Κάλιο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο, Νάτριο, Χαλκό, Χρώμιο, και Μολυβδαίνιο και η συνιστώμενη δόση είναι τέσσερα δισκία, τρεις φορές την ημέρα, δηλαδή 12 δισκία τη μέρα.


Για να ενημερωθείτε σχετικά με το προϊόν Pro-Βalance ή να το αποκτήσετε με έκπτωση 15 - 30% επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο: fairbusinessplan@gmail.com  ή πατώντας το παρακάτω κουμπί:


 Μπορείς να το δεις στο e-shop και να το αγοράσεις ΕΔΩ

____________________________
💗 Ακολούθησε μας στο Instagram
💗 Ακολούθησε μας στο Facebook
💗 Ακολούθησε μας στο Youtube
____________________________
Σημειώσεις-όροι χρήσης: Επιτρέπεται η ενσωμάτωση των posts σε blogs και ιστοσελίδες με αναφορά στην πηγή. Απαγορεύεται το κατέβασμα και η χρήση αποσπασμάτων ή ολόκληρων posts για οποιοδήποτε λόγο χωρίς γραπτή άδεια.

Στα σχόλια μπορείτε να δημοσιεύετε την άποψη σας σχετικά με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το post. Υβριστικά ή προσβλητικά σχόλια όπου εντοπίζονται θα διαγράφονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου