Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Πως να προφυλαχτούμε από τις ιώσεις ΜΙΚΡΟΙ &ΜΕΓΑΛΟΙ και αυτή τη σχολική χρονιά !


Τα σχολεία άρχισαν και μαζί με αυτά και οι  φόβοι των γονιών ότι οι ιώσεις παραμονεύουν!
Τι μπορούμε να κάνουμε για να οχυρώσουμε τα παιδιά μας ,αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς ιώσεις και όχι μόνο .

Ξέρουμε πολύ καλά πως όταν το ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν είναι δυνατό αρχίζουν οι”επιθέσεις” από παντού .Ιώσεις ,ιώσεις και πάλι ιώσεις ταλαιπωρούν πολλά παιδάκια στα σχολεία με αποτέλεσμα μια μέρα στο μάθημα …..δέκα στο σπίτι!

Αλλά και εμείς  οι γονείς δε πάμε πίσω .
Κούραση, άγχος , κατάθλιψη ,εξάντληση ,μυικοί πόνοι, ρευματοπάθειες ,θέματα με το αναπνευστικό, ατονία, είναι κάποια από τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι μεγάλοι.

Η καταφυγή σε αντιβιώσεις και άλλα χημικά σκευάσματα μόνο καλό δεν κάνουν.
Η φύση μας δίνει πολλές επιλογές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας χωρίς να μας κάνει κανένα κακό !

Παρακάτω θα βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για το ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ,το νούμερο ένα σύμμαχο του οργανισμού μας.

Τι είναι το πρωτόγαλα;
Το πρωτόγαλα είναι το πρώτο γάλα που λαμβάνουν όλα τα θηλαστικά από τη μητέρα τους, τις πρώτες μέρες μετά το τοκετό. Αυτό το πρώτο γάλα διαφέρει σε συστατικά από το γάλα του θηλασμού των επομένων ημερών. Το πρωτόγαλα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος συν αυξητικούς και ανοσορυθμιστικούς παράγοντες καθώς και  αντιμικροβιακά συστατικά. Από μελέτες έχει φανεί ότι τα πολύτιμα αυτά συστατικά μεταφέρονται από το πρωτόγαλα σε εκείνον που το καταναλώνει και μάλιστα οι ωφέλειες του βόειου πρωτογάλατος στον άνθρωπο είναι τεκμηριωμένες από την ιατρική βιβλιογραφία.

Πώς μπορεί το πρωτόγαλα να βοηθήσει στις ιώσεις;
Το πρωτόγαλα που χρησιμοποιείται κυρίως είναι βόειας προέλευσης. Περιέχει πολλά συστατικά μεταξύ των οποίων οι ανοσοσφαιρίνες. Η ανοσοσφαιρίνη που υπάρχει στο βόειο πρωτόγαλα είναι η IgG. Η ανοσοσφαιρίνη προσφέρει παθητική ανοσία και προστατεύει από τις ασθένειες. Τα άλλα συστατικά που περιέχει είναι η λακτοφερρίνη μία σιδηροδεσμευτική πρωτεΐνη με αντιμικροβιακή δράση, πλήθος αντιβακτηριακών ουσιών όπως το ένζυμο λυσοζύμη και αντιμικροβιακά πεπτίδια (defensins). Περιέχει επίσης κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος όπως τα ουδετερόφιλα, τα μακροφάγα και άλλα. 

Η χορήγηση του πρωτογάλακτος ως συμπλήρωμα έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία, αυτό πιθανώς συμβαίνει γιατί η συνεισφορά του κυρίως στο ανοσοποιητικό σύστημα είναι σημαντική. Αποτελέσματα μελέτης σε ενήλικες που λάμβαναν πρωτόγαλα, βόειας προέλευσης έδειξαν ότι η κατανάλωση του μειώνει το χρονικό διάστημα που υπάρχουν τα συμπτώματα της ίωσης. Επίσης το βόειο πρωτόγαλα μπορεί να δρα σε κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα να βελτιώνει την ανάρρωση από τη μόλυνση, αλλά και να ασκεί προστατευτική δράση στα πρώτα στάδια της μόλυνσης από τον ιό.  Σημαντικό ρόλο για το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου παίζουν οι ανοσοποιητικοί και αναπτυξιακοί παράγοντες. Η συγκέντρωσή τους στο σώμα όμως μειώνεται μεγαλώνοντας, δηλαδή από την εφηβεία και μετά. Έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα γίνεται λιγότερο αποδοτικό.


Λύση: To Colostrum περιέχει ανοσοσφαιρίνες, αναπτυξιακούς παράγοντες καθώς και πολλές άλλες πολύτιμες φυτικές ουσίες.Πολλαπλές μελέτες και έρευνες δείχνουν ότι το Colostrum μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, τόσο του ενήλικα αλλά και των μικρών παιδιών.

..της Ιωάννας Χ. Βλαχογιάννη, Κλινικής Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, M.ScΥποψήφιας Διδάκτορος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

Το αγελαδινό Colostrum περιέχει πολύ περισσότερους διατροφικούς παράγοντες και αντισώματα σε σχέση με το ανθρώπινο Colostrum και λόγω των μοναδικών συστατικών και των χαρακτηριστικών που διαθέτει είναι κατάλληλο και για τον άνθρωπο και ιδανικό για όλες τις ηλικίες.

Οι αγελάδες παράγουν τις 2 πρώτες ημέρες 36 λίτρα πρωτόγαλα εκ των οποίων το νεογέννητο θα πάρει μόνο 16 λίτρα.

Επιτρέπεται και στην εγκυμοσύνη .
  • Βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού: καταστρέφει ιούς – βακτήρια – μύκητες (όπως ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος, η σαλμονέλα, η esherichia coli, η candida και τα κρυπτοσπορίδια), βοηθά στην άμεση επούλωση των τραυμάτων
  • Δρά κατασταλτικά σε φλεγμονές που το όνομά τους τελειώνει σε: “-ίτις” (π.χ.: Ωτίτις, Δερματίτις κλπ.)

Το ColostrumLR είναι το πρωτόγαλα της αγελάδας που παράγεται τις πρώτες ώρες μετά τη γέννα. Η πόσιμη μορφή το Colostrum Direct, είναι 100% καθαρό πρωτόγαλα, που έχει αφαιρεθεί  το λίπος και η καζεΐνη. ενώ έχει υποστεί ήπια επεξεργασία υψηλής ποιότητας.

Πηγή : http://www.allforthemothers.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου