Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

6 Βιταμίνες για Γερά και Όμορφα Νύχια




6 Βιταμίνες για Γερά και Όμορφα Νύχια


Εάν τα νύχια σας σπάνε εύκολα, ξεφλουδίζουν ή εμφανίζουν λευκά στίγματα σημαίνει ότι ήρθε ο καιρός να αλλάξετε τη διατροφή σας. Η διατροφή είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που ευθύνονται για την καλύτερη εμφάνισή μας, επηρεάζοντας τη λειτουργία του οργανισμού, συνολικά.Βέβαια, εφοδιάζοντας τον οργανισμό μας με τις κατάλληλες βιταμίνες και ακολουθώντας μια ισορροπημένη διατροφή, τα νύχια και τα μαλλιά θα δείχνουν εντελώς διαφορετικά. 

Οι 6 πιο θαυματουργές βιταμίνες που θα πρέπει να εντάξουμε στην διατροφή μας είναι οι εξής:

  • Βιταμίνη Α: Είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των κυττάρων και των ιστών του σώματος και μπορεί να είναι και η αιτία για τα εύθραυστα ή ξηρά νύχια. Η βιταμίνη Α, προστατεύει την επιφάνεια των νυχιών και βοηθάει στη γρήγορη ανάπτυξή τους.
  • Βιταμίνη Β12: Η βιταμίνη αυτή, εκτός των άλλων, είναι υπεύθυνη για τον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων στον οργανισμό. Έτσι, τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης, σηματοδοτούν ανεπάρκεια στη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων, που μεταφέρουν οξυγόνο σε όλους τους ιστούς του οργανισμού και κατά συνέπεια και στα νύχια.
  • Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για υγιή οστά και ένα σημαντικό στοιχείο για να έχουμε δυνατά νύχια με αντοχή.
  • Ψευδάργυρος: Η έλλειψη ψευδαργύρου από τη διατροφή μπορεί να προκαλέσει αργή ανάπτυξη στα νύχια και να τα κάνει πιο λεπτά και εύθραυστα. Επίσης, αν αρχίζουν να εμφανίζουν λευκές κηλίδες στην επιφάνειά τους, μπορεί να οφείλεται στην ανεπάρκεια ψευδαργύρου.
  • Πρωτεΐνη:  Τα νύχια αποτελούνται από πρωτεΐνες, καθώς η κερατίνη είναι βασικό δομικό συστατικό τους. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η πρόσληψή της, για την υγιή ανάπτυξη των νυχιών και τη σκληρότητά τους.
  • Φολικό οξύ: Η ανεπάρκεια φολικού οξέος στα νύχια μπορεί να τα κάνει πιο λεπτά και εύθραυστα.






Η πρόταση μας είναι, το Vita Active, ένα ολοκληρωμένο συμπύκνωμα από 21 διαφορετικά φρούτα και λαχανικά. Και με αξιόπιστη κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε 10 βιταμίνες.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου