Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

10 τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Α




10 τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Α



Ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για την πρόσληψη της Βιταμίνης Α, αφού τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τα φρούτα την παρέχουν σε μεγάλες ποσότητες.

Η βιταμίνη Α, δεν είναι απλά μια βιταμίνη, αλλά μία οικογένεια βιταμινών και θρεπτικών συστατικών, όπως το άλφα- και βήτα- καροτένιο και η λουτεϊνη. Είναι η πρώτη βιταμίνη που ανακαλύφθηκε και θεωρείται και βιταμίνη της νεότητας.


Η βιταμίνη Α, είναι γνωστότερη για τη δράση της υπέρ της υγείας των ματιών και της καλής όρασης. Επιπλέον, ενισχύει την ανάπτυξη των οστών, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, μάχεται κατά των ασθενειών, ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενισχύει την υγεία του δέρματος και φροντίζει για τη γερή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.

Είναι μία λιποδιαλυτή βιταμίνη, γι΄αυτό και ο καλύτερος τρόπος κατανάλωσής της είναι να συνοδεύεται μαζί με έλαια, λίπη και πρωτεΐνες, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή απορρόφησή της από τον οργανισμό.

Οι κυριότερες τροφές που περιέχουν βιταμίνη Α, είναι οι εξής:


Ø  Συκώτι: Είναι γεμάτο βιταμίνες και μέταλλα και συγκεκριμένα στο συκώτι γαλοπούλας, βρίσκεται η περισσότερη βιταμίνη Α.


Ø  Μοσχαρίσιο κρέας: Γενικά, το κόκκινο κρέας δεν συνίσταται στην καθημερινή μας διατροφή, όμως αν επιλέγουμε καθαρό φιλέτο χωρίς λιπαρά μπορούμε να το καταναλώνουμε καθώς περιέχει βιταμίνη Α.


Ø  Πάπρικα, κόκκινη πιπεριά, πιπέρι καγιέν και σκόνη τσίλι: Τα πικάντικα μπαχαρικά εκτός από ενίσχυση στο μεταβολισμό και γεύση, προσφέρουν και βιταμίνη Α.


Ø  Γλυκοπατάτα: Το φωτεινό πορτοκαλί χρώμα της γλυκοπατάτας, εκτός από το ωραίο χρώμα έχει και μπόλικη βιταμίνη Α, με τη μορφή του βήτα καροτένιου.


Ø  Καρότο: Τα καρότα είναι η βασικότερη πηγή του αντιοξειδωτικού βήτα- καροτένιου και σε οποιαδήποτε μορφή και αν τα καταναλώσουμε, προσφέρουν καλές ποσότητες της βιταμίνης Α στον οργανισμό.






Ø  Πράσινα και φυλλώδη λαχανικά: Τα πράσινα λαχανικά, όταν είναι φρέσκα και τραγανά, είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά περιέχουν και σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, βιταμίνη C, K και φολικό οξύ.


Ø  Αποξηραμένα βότανα: Προσφέρουν πλήθος βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Κυρίως, ο μαϊντανός και ακολουθούν ο βασιλικός, η μαντζουράνα ο άνηθος και η ρίγανη.




Ø  Αποξηραμένα βερίκοκα: Είναι ιδανικό σνακ, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μια κούπα την ημέρα παρέχει το  94% της ημερήσιας δόσης σε βιταμίνη Α.


Ø  Πεπόνι: Αποτελεί, επίσης, μία εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α.


Ø  Κολοκύθα: Το βήτα- καροτένιο που προδίδεται από το πορτοκαλί χρώμα της είναι της ευρύτερης οικογένειας της βιταμίνης Α και βρίσκεται άφθονο στην κολοκύθα.

Εκτός, όμως από τις τροφές, η λήψη της βιταμίνης Α,γνωστή και ως ρετινόλη  μπορεί να γίνει και από διάφορα συμπληρώματα διατροφής.



 Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προιόντα μας επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο: fairbusinessplan.gmail.com ή πατώντας το παρακάτω κουμπί:


 https://secretforhealth.blogspot.com/p/contact.html


 Πηγή: clickatlife



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου