Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Όσα πρέπει να ξέρουμε για το κολλαγόνο




Το Κολλαγόνο είναι υπεύθυνο για το σφιχτό δέρμα, την ελαστικότητα, την σωστή υγρασία και την συνεχή ανανέωση των κυττάρων του δέρματος.

Τι είναι όμως το κολλαγόνο...?

Το κολλαγόνο είναι μια αδιάλυτη, ινώδης πρωτεΐνη και είναι το βασικότερο συστατικό του συνδετικού ιστού του οργανισμού. Ο συνδετικός ιστός είναι ακριβώς αυτό που λέει και το όνομα του. Συνδέει και στηρίζει άλλους σωματικούς ιστούς όπως το δέρμα, τα κόκκαλα, τους τένοντες, τους μυς και τον χόνδρο. Στηρίζει επίσης τα εσωτερικά μας όργανα και το συναντάμε ακόμα και στα δόντια. Όλη η επιφάνεια κάτω από το δέρμα μας αποτελείται από συνδετικό ιστό. Όταν η ποσότητα του κολλαγόνου στον συνδετικό ιστό μας μειώνεται, τότε κατά περιοχές σχηματίζονται χάσματα. Αυτά τα χάσματα γίνονται ορατά σε μας σαν ... ρυτίδες.

Υπάρχουν λοιπόν στο εμπόριο πολλές καλλυντικές κρέμες που διαφημίζονται ότι περιέχουν κολλαγόνο το οποίο συμπληρώνει τις ελλείψεις του οργανισμού σε αυτό και έτσι διορθώνουν τις ρυτίδες, σωστά;
Λάθος!


Καμία καλλυντική κρέμα που περιέχει κολλαγόνο δεν είναι σε θέση να συμπληρώσει τις ελλείψεις του οργανισμού στο κολλαγόνο και κατ' επέκταση είναι αδύνατον εξ' αυτού να διορθώσει και τις ρυτίδες που μπορεί να υπάρχουν.

Γιατί;
Γιατί το κολλαγόνο έχει τόσο μεγάλο μόριο που είναι αδύνατον να διαπεράσει το δέρμα. Έτσι ανεξάρτητα από πόση ποσότητα κολλαγόνου περιέχει ένα καλλυντικό, δεν πρόκειται ποτέ να διαπεράσει, ούτε να απορροφηθεί από το δέρμα σου.Όταν λοιπόν απλώσεις μια καλλυντική κρέμα που περιέχει κολλαγόνο στο δέρμα σου, τότε σχηματίζεται ένα λεπτό στρώμα, το οποίο μπορεί μεν να γεμίζει εξωτερικά τις ρυτίδες, ίσως και να τις βελτιώνει προσωρινά, όμως ταυτόχρονα θα γεμίζει και τους πόρους του δέρματος σου εμποδίζοντας την μεταφορά του οξυγόνου και γενικότερα την αναπνοή του δέρματος, προκαλώντας τελικά ασφυξία. Ή μπορεί ακόμα να σου προκαλέσει ερεθισμούς στο δέρμα και στα μάτια, καθώς και ξηρότητα στο δέρμα.

Άρα λοιπόν καμία καλλυντική κρέμα που περιέχει κολλαγόνο δεν μπορεί να αυξήσει το κολλαγόνο του σώματος με το κολλαγόνο που περιέχει. Πώς λοιπόν θα διατηρηθεί η ποσότητα του κολλαγόνου αρκετή έτσι ώστε ο συνδετικός ιστός σου να κάνει σωστά και αποδοτικά τη δουλειά του ακόμα και στο δέρμα εξαφανίζοντας τις ρυτίδες;

Να γνωρίζεις ότι το ίδιο σου το σώμα παράγει από μόνο του κολλαγόνο χρησιμοποιώντας ένα πλήρες φάσμα θρεπτικών ουσιών που τις παίρνει από μια ισορροπημένη δίαιτα η οποία περιέχει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, συνένζυμα και αμινοξέα και μάλιστα στην φυσική τους μορφή. Και η πιο σημαντική βιταμίνη που είναι και το βασικότερο δομικό στοιχείο με το οποίο κτίζεται το κολλαγόνο είναι η βιταμίνη C.

Άρα λοιπόν το πρώτο βήμα για να διατηρήσεις το κολλαγόνο του οργανισμού σου στην ποσότητα που χρειάζεται είναι να τρως άφθονα φρούτα και λαχανικά και μάλιστα στην ολοκληρωμένη τους οργανική μορφή.

Το δεύτερο βήμα που θα βοηθήσει να διατηρηθεί το κολλαγόνο σου υγιές είναι να μην φορτώνεις τον οργανισμό σου με «δηλητήρια» που καταστρέφουν τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός σου για το κτίσιμο του συνδετικού ιστού, ειδικότερα τη βιταμίνη C - να θυμάσαι ότι το κάπνισμα είναι η βασικότερη συνήθεια που καταστρέφει ολόκληρη τη βιταμίνη C που παίρνεις από τις τροφές.

Για αυτόν τον λόγο πίνουν κολλαγόνο για να μείνουν νέες πολλές θαυμάστριές του ανήκουν στο χώρο της showbiz. Για ένα πρόσωπο απαλλαγμένο από τα σημάδια του χρόνου, άλλοι καταφεύγουν στο νυστέρι, και άλλοι πίνουν κολλαγόνο. Το νέο ρόφημα υπόσχεται εντυπωσιακή μείωση των ρυτίδων, η καθημερινή κατανάλωσή του μπορεί να σβήσει έως και το 30% των ρυτίδων. Το κολλαγόνο είναι το κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και του συνδετικού ιστού. Αποτελεί το πιο βασικό συστατικό του δέρματος και τις επιδερμίδας , παίζει τεράστιο ρόλο στην κατασκευή του σώματος γιατί είναι υπεύθυνο για τη συνοχή, την ελαστικότητα και την αναπαραγωγή του δέρματος των χόνδρων, των αρθρώσεων αλλά και των ιστών.
Από την ηλικία των 25 και μετά τα επίπεδα του κολλαγόνου μειώνονται φυσιολογικά με τις γυναίκες να χάνουν κολλαγόνο με γρηγορότερο ρυθμό από τους άνδρες, κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης και αργότερα της γήρανσης.

Πηγή : bebeautiful-gv.blogspot.gr/
Σχόλιο από Healhtips:Στην χώρα μας η LR HEALTH & BEAUTY SYSTEMS έχει κυκλοφορήσει, το XYMO ALOE VERA με ΥΔΡΟΛΥΜΑ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ & ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ε και C ,μια πραγματική καινοτομία που προσφέρει τα πάντα στον οργανισμό. Η επιτυχία του συγκεκριμένου ροφήματος, οφείλεται στο γεγονός ότι το σκεύασμα είναι πόσιμο με αποτέλεσμα όλη η απορρόφηση των συστατικών να είναι άμεση και αποτελεσματική. Το δεύτερο στοιχείο που κάνει το συγκεκριμένο σκεύασμα ασυναγώνιστο είναι η ''συνέργια'' των βασικών συστατικών που περιέχει μέσα του. Το κολλαγόνο απορροφάται πολύ πιο εύκολα όταν συνυπάρχει με την βιταμίνη Ε, οπότε πίνοντας το Aloe Vera Gel freedom η απορρόφηση του κολλαγόνου γίνεται από τα κύτταρα 100% . Τέλος χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο σκεύασμα εξοικονομούμε αρκετά χρήματα γιατί έχουμε ένα προϊόν 2 σε 1.. Και τις ευεργετικές ιδιότητες της Aloe Vera και του Κολλαγόνου μαζί, ενώ στο εμπόριο αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε 2 σκευάσματα ξεχωριστά. Να γιατί η LR είναι πρωτοπόρος στις καινοτομίες και την εμπιστευόμαστε τόσα χρόνια με κλειστά μάτια!!
Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τον Aloe Vera Gel freedom μπες στον παρακάτω σύνδεσμο :http://secretforhealth.blogspot.gr/2013/01/aloe-vera-freedom.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου