Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Όμορφες και Περιποιημένες Φτέρνες Όλο το Χρόνο





Όμορφες και Περιποιημένες Φτέρνες Όλο το Χρόνο


Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα φαινόμενο, το οποίο πλήττει τις περισσότερες γυναίκες , και όχι μόνο. Όλες λίγο πολύ έχουμε δει τις φτέρνες μας να είναι σκληρές, αφυδατωμένες, σκασμένες. Οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν τις φτέρνες μας στο να είναι τραχιές, σκληρές και σκασμένες είναι πολλοί. 

Μερικοί, και ίσως οι πιο σημαντικοί, από αυτούς είναι εξής:

  • ·    Διατροφή: Η εξωτερική μας εμφάνιση έχει άμεση συνάρτηση με τη διατροφή μας, με το τι τροφές καταναλώνουμε καθημερινά. Άρα και σκασμένες φτέρνες είναι αποτέλεσμα των κακών διατροφικών συνηθειών και επιλογών.
  • ·  Αφυδάτωση: Εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και το νερό που καταναλώνουμε καθημερινά. Εάν το δέρμα στην περιοχή του πέλματος είναι ξηρό, οφείλεται και στην ανεπάρκεια νερού.
  • ·  Λάθος παπούτσια: Όταν τα παπούτσια που φοράμε δεν είναι ανατομικά και δεν ταιριάζουν με τις καθημερινές μας συνήθειες, το εργασιακό μας περιβάλλον και την καθημερινότητά μας γενικά, οι σκασμένες φτέρνες είναι φυσικό επακόλουθο.

  • ·  Ανοιχτά παπούτσια: Τα ανοιχτά παπούτσια οδηγούν στη δημιουργία σκασμένων φτερνών, μιας και αφήνουν το λιπώδες τμήμα της φτέρνας εκτεθειμένο, το οποίο στη συνέχεια φθείρεται και σκάει.
  • ·   Παχυσαρκία: Η παχυσαρκία, το πολύ βάρος, ισοδυναμεί με άσκηση μεγάλης πίεσης στο λιπώδες στρώμα της φτέρνας με αποτέλεσμα να τις κάνει να σκάσουν.
  • ·  Κληρονομικότητα: Είναι πολύ πιθανό, οι σκασμένες φτέρνες να οφείλονται στην κληρονομικότητα, κάτι το οποίο θα είναι δύσκολο να το αποφύγουμε, αλλά γνωρίζοντάς το μπορούμε με τη σωστή πρόληψη και περιποίηση να εξαλείψουμε τις πιθανότητες εκδήλωσης σκασμένων φτερνών.

Τέσσερα πράγματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να έχουμε πάντα όμορφες και περιποιημένες φτέρνες είναι τα εξής:

  • ·   Μαλακώνουμε τους κάλους και τις σκληρύνσεις με το σωστό τρόπο: Μετά το ντους, όταν το δέρμα είναι καθαρό και μαλακό, χρησιμοποιούμε ελαφρόπετρα ή ηλεκτρική λίμα και τρίψτε τις φτέρνες σας προς μία κατεύθυνση. Ο στόχος πρέπει να είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται απότομη απολέπιση του δέρματος.

  • ·    Χρησιμοποιούμε κρέμα ποδιών για σκασμένες φτέρνες:  Επιλέγουμε μια κρέμα βαθιάς ενυδάτωσης, κατάλληλη για σκασμένες φτέρνες και όχι την κρέμα σώματος που χρησιμοποιείτε μετά το μπάνιο σας. Εφαρμόζουμε δύο φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

  • ·     Φοράμε κάλτσες: Πριν πάτε για ύπνο εφαρμόστε την κρέμα στις φτέρνες, τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη και κατόπιν φορέστε κάλτσες. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα άκρως ικανοποιητικό.
  • ·    Επιλέγουμε σωστά παπούτσια: Ακόμη και το καλοκαίρι είναι προτιμότερο να φοράμε κλειστά παπούτσια αντί για σαγιονάρες που ευνοούν το σκάσιμο του δέρματος στις φτέρνες. Εάν επιλέξουμε πάντως ανοιχτά παπούτσια, όπως πέδιλα και σαγιονάρες, φροντίζουμε να έχουν χοντρό πάτο, ώστε να απορροφούν τους κραδασμούς, να υποστηρίζουν την καμάρα του ποδιού και να κρατούν το πόδι μας ψηλότερα από το έδαφος, εμποδίζοντας τις βρωμιές και τα μικρόβια να έρχονται σε επαφή με το δέρμα.
            Ανεξάρτητα αν θα φορέσουμε flat ή ψηλοτάκουνα, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει τα άκρα μας να είναι περιποιημένα. Ακολουθώντας λοιπόν, αυτά τα τέσσερα απλά βήματα θα τις διατηρήσουμε όμορφες και θα είμαστε έτοιμες να βγούμε στην παραλία και όχι μόνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου