Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Τσάι: Μια... λεπτεπίλεπτη συνήθεια


Τσάι: Μια… λεπτεπίλεπτη συνήθεια

Το τσάι κάποτε ήταν μια ακριβή συνήθεια και προνόμιο της αριστοκρατικής τάξης. Σήμερα, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν διάφορα είδη τσαγιού, ανάλογα με τρόπο επεξεργασίας τους. Είναι το μη ζυμωμένο, το μερικώς ζυμωμένο και το πλήρως ζυμωμένο.

Το τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η Βιταμίνη C, τα καροτενοειδή, οι τοκοφερόλες και κάποια άλλα μέταλλα όπως το χρώμιο, το μαγγάνιο, το σελήνιο και ο ψευδάργυρος. Μία από τις πιο διαδεδομένες και καλύτερες ποικιλίες πράσινου τσαγιού είναι ο Κίστος.


Το τσάι Cistus Incanus ή αλλιώς λαδανιά είναι γνωστό από τον 4ο π.χ. αιώνα. Στην Εγγύς Ανατολή, τη βόρεια Αφρική και τη Μεσόγειο, το τσάι του κίστου ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες. Είναι ένα θαμνώδες αρωματικό φυτό, το οποίο φυτρώνει κυρίως σε εδάφη πλούσια σε μαγνήσιο και συνήθως στη Νότια Ευρώπη.



Στη μυθολογία αναφέρεται ως το φυτό που για χάρη του καυγάδισαν οι θεοί του Ολύμπου με τις θεές, γιατί οι θεοί ήθελαν να δώσουν θεραπευτικές ιδιότητες στον κίστο, ενώ οι θεές καλλωπιστικές και έτσι απέκτησε και τις δύο ιδιότητες.

Ο Κίστος θεωρείται τρεις φορές πιο υγιεινός από το πράσινο τσάι, είκοσι φορές πιο αντιοξειδωτικός από το φρέσκο χυμό λεμονιού και τέσσερις φορές καλύτερος για την προστασία της καρδιάς από το κόκκινο κρασί.

Η μεγάλη συγκέντρωση πολυφαινολών και φλαβονοειδών που περιέχει, του δίνει την ικανότητα να προστατεύει τον οργανισμό αφού οι ουσίες αυτές έχουν αντιική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Αυξάνουν τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης και μειώνουν την «κακή», καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οξείδωση στον οργανισμό και αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες αντιγήρανσης. Ο Κίστος ανήκει στην ομάδα με το πιο υψηλό επίπεδο αυτών των ενεργών ουσιών.



Το τσάι Cistus Incanus περιέχει τα πολύτιμα συστατικά του κίστου (95% φύλλα κίστου) σε συνδυασμό με τα αποξηραμένα φύλλα μέντας (5%). Καταναλώνεται είτε ζεστό είτε κρύο και με 2 κούπες την ημέρα πετυχαίνουμε την απαραίτητη αποτοξίνωση του οργανισμού.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα τσάγια της αγοράς είναι το εξής:

  • ·         Χρησιμοποιούνται μόνο τα συστατικά των φύλλων του φυτού.
  • ·         Τα εκχυλίσματα του φυτού δεν υφίστανται γενετική τροποποίηση.
  • ·         Δεν περιέχει καφεΐνη.

Το τσάι λοιπόν, είναι απόλαυση αλλά και βάλσαμο για την υγεία μας, καθώς προτιμάται πολύ για τις ευεργετικές του επιδόσεις στο κρυολόγημα και τις φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, ενώ θεωρείται και αναλγητικό και επουλωτικό.



  • Πηγή: vita.gr
  • Σχετικό άρθρο του https://secretforhealth.blogspot.com/2013/04/cistus-incanus.html#more




Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα προιόντα Cistus Incanus εποικοινωνώστε μαζί μας μέσω email στο: fairbusinessplan@gmail.com ή πατώντας το παρακάτω κουμπί:




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου