Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

5 Απλές - Καθημερινές Συνήθειες για να Πείτε Αντίο στην «Κυτταρίτιδα»



5 Απλές - Καθημερινές Συνήθειες για να Πείτε Αντίο στην «Κυτταρίτιδα» 


Η κύρια αιτία που κάνει το μέτωπό μας να ιδρώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι φυσικά η «κυτταρίτιδα». Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε ανώμαλη συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Στα σημεία της κυτταρίτιδας, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητα του (κολλαγόνο) και το δέρμα παρουσιάζει μια ανώμαλη όψη που μοιάζει με «φλοιό πορτοκαλιού».

Οι πιο σημαντικοί παράγοντες που ευθύνονται για την εμφάνισή της είναι:


  •          Τα γονίδια
  •         Η κακή διατροφή
  •         Ορισμένες ιδιότυπες δίαιτες
  •          Ο αργός μεταβολισμός
  •          Ορμονικές αλλαγές
  •         Εγκυμοσύνη
  •          Ηλικία – Γήρανση
  •         Αφυδάτωση
  •         Παχυσαρκία


Υπάρχουν 5 καθημερινές  απλές συνήθειες για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα:


1.       Ενυδάτωση: Η κατανάλωση νερού μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των τοξινών από τα σώμα. Χρειάζονται τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού την ημέρα για να κρατάμε το δέρμα μας ενυδατωμένο.

2.       Διατροφή: Καλό είναι να ακολουθούμε μια ισορροπημένη  και υγιεινή διατροφή με φρούτα και λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες και υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που εφοδιάζουν τον οργανισμό με βιταμίνες και μέταλλα.



3.       Άσκηση: Η έλλειψη φυσικής άσκησης είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που προκαλούν κυτταρίτιδα. Γι’ αυτό και η κυτταρίτιδα εμφανίζεται πιο συχνά σε γυναίκες που κάνουν δουλεία γραφείου και παραμένουν καθιστές για πολλές ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η άσκηση θα βελτιώσει και τη γενική υγεία και ευεξία μας αλλά και θα δυναμώσει τους μυς του σώματος.

4.       Κάπνισμα τέλος! Το τσιγάρο γεμίζει τον οργανισμό με τοξίνες και η «παγίδευση των τοξινών» συμβάλλει κατά πολύ στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Καθώς έχει επιπτώσεις στα αιμοφόρα αγγεία και τη διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος.

5.       Μασάζ με κρέμες, λάδια και τζελ: Η σύνθεση που έχουν τα προϊόντα αυτά είναι πλούσια σε εκχυλίσματα από διάφορα φυτά όπως πράσινο τσάι, γκουαρανά, από έλαια αλλά και από συμπλέγματα βιταμινών Α, E, C και F. Τα ο καθένα από αυτά τα συστατικά δρα με διαφορετικό τρόπο και ο συνδυασμός τους έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση της μικροκυκλοφορίας στα επιδερμικά κύτταρα, την ενεργοποίηση του μηχανισμού λιποδιάλυσης και την αναπαραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι μετά από συστηματική εφαρμογή η διαταραγμένη δομή των ιστών του δέρματος αποκαθίσταται.

Το μασάζ βοηθάει το σώμα να δημιουργήσει και πάλι το κολλαγόνο που του είναι τόσο χρήσιμο. Αυτό μακροπρόθεσμα θα φέρει μόνιμα αποτελέσματα (συνδυαστικά βέβαια και με σωστή διατροφή).

Η πρότασή μας είναι:

·    Το Aloe Vera Διαμορφωτικό Gel Σώματος, το οποίο με 30% Aloe Vera, βιολογικό εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και το σύμπλεγμα δραστικών συστατικών Intenslim, βελτιώνει την ελαστικότητα των ιστών, με συστηματική χρήση υπάρχει μείωση της περιφέρειας της κοιλιάς και η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία και σφριγηλή. Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας και εφαρμόζεται καθημερινά στις προβληματικές περιοχές, κάνοντας απαλό μασάζ.


·       Η Aloe Vera Διορθωτική Κρέμα Σώματος, η οποία με 30% Aloe Vera, βιολογικό εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και το σύμπλεγμα δραστικών συστατικών Legance, βελτιώνει την ελαστικότητα και την απαλότητα της επιδερμίδας και λειαίνει και δίνει ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα. Είναι κατάλληλη για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες, εφαρμόζοντάς την 2 φορές την ημέρα, σε καθημερινή βάση, μετά το ντους. Κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί η Κρέμα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου