Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Πως Να Θωρακίσετε Τον Οργανισμό Σας... Μετά Τα 40!!!




Πως Να Θωρακίσετε Τον Οργανισμό Σας... Μετά Τα 40!!!


Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών συγκροτούν τον «στρατό» του οργανισμού που μάχεται ενάντια στις φθορές που προκαλεί στον οργανισμό ο χρόνος.

 Ο καλύτερος τρόπος για την πρόσληψη των απαραίτητων βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων είναι μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής. Ειδικά μετά τα 40, καθώς το σώμα δεν λειτουργεί τόσο αποδοτικά όσο και μικρότερη ηλικία.

Οι κυριότερες, λοιπόν βιταμίνες που χρειάζεται ένας οργανισμός μετά την ηλικία των 40 είναι οι εξής:


Β12: Ανήκει στην οικογένεια των υδατοδιαλυτών βιταμινών Β και είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μπορούμε να τη βρούμε στο κρέας, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Καθώς, όμως, η απορρόφησή της από τον οργανισμό μειώνεται με την αύξηση της ηλικίας, χρειάζεται να παίρνουμε και τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής.


Ασβέστιο: Είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και την πρόληψη των καταγμάτων, και επίσης, παίζει ρόλο και σε άλλες βασικές λειτουργίες του σώματος, όπως η σύσπαση των μυών και των νεύρων και η λειτουργία της καρδιάς. Τροφές που το περιέχουν είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, οι σαρδέλες, το μπρόκολο, τα αμύγδαλα και το σπανάκι.

Βιταμίνη D: Είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Η έλλειψή της έχει συνδεθεί με τον διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και με τον καρκίνο του μαστού και του παχέως εντέρου. Διατροφικές πηγές είναι τα ψάρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα δημητριακά. Και φυσικά, η καλύτερη πηγή είναι ο ήλιος.

Μαγνήσιο: Βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος. Βοηθά το σώμα να απορροφήσει το ασβέστιο και παίζει ρόλο στην υγεία των μυών, των νεύρων και της καρδιάς και στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος. Η έλλειψή της συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και φλεγμονή στον οργανισμό.

Κάλιο: Συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Τροφές που το περιέχουν είναι οι μπανάνες, το σέσκουλο, τα φασόλια και οι φακές.

Ω – 3: Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γήρανσης, όπως καρδιακής νόσου και γνωστικών λειτουργιών. Επίσης, βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της LDL («κακής») χοληστερόλης, μειώνουν των κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και συμβάλλουν στη διατήρηση της μνήμης. Θα τα βρούμε στα λιπαρά ψάρια, τα καρύδια, το λιναρόσπορο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, αλλά και σε διάφορα συμπληρώματα διατροφής.


Προβιοτικά: Παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του εντέρου, τη διατήρηση του βάρους και στη μείωση κινδύνου καρδιακών παθήσεων, όπως διαβήτη και εγκεφαλικού. Τροφές που τα περιέχουν είναι το γιαούρτι, το κεφίρ και άλλα προϊόντα ζύμωσης. Και φυσικά από τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής. 





Για να ενημερωθείτε σχετικά με το προϊόν επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email στο: fairbusinessplan@gmail.com ή πατώντας το παρακάτω κουμπί: 






Πηγή: Onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου